Wij willen ons even voorstellen. Wij zijn Anja en Stephan van Bemmel

 

In december 1989 zijn wij verhuisd naar een oude boerderij in het landelijke Grashoek, Limburg. 

 

Omdat we nu de ruimte hadden zijn we op zoek gegaan naar een grote hond. Daar we beide werkten leek het ons verstandiger om een herplaatser in huis te nemen. Via via kwamen we toen in contact met Jan en Marlies Koenraat naar later bleek fokker van de landseer. Ze hadden op dat moment een newfoundlander en een landseer voor herplaatsing.

 

Daags daarna ben ik naar Waalre gereden en is onze eerste landseer bij ons gekomen. Dit was Astor vom Niersgrund. Niet lang daarna kwam een tweede landseer erbij dit was Ninotschka, ook zij was een herplaatser.

 

Na deze twee landseers waren we verknocht aan het ras en nu ruim 33 jaar later hebben we ondertussen nummer acht, negen, tien en elf. Na de eerste twee hebben we altijd twee landseers gehad. Vier daarvan waren herplaatsers en de andere zeven hebben we als pup in huis gehaald waarvan de laatste 2 uit eigen fok gekomen zijn.

 

Op dit moment hebben we Dylan vom Heidesee, Akira vom Münsterland, Ayla van de Grascorner en Caya van de Grascorner. Caya is een pup van Ayla die wij gehouden hebben uit het eerste nestje van Akira.

 

Omdat het zo'n geweldige ervaring was het krijgen van een nestje hebben we nu 2 nestjes met Akira gehad en ook Ayla heeft nu een nestje gehad.

 

Als alles een beetje meezit willen wij dit jaar nog een nestje met Akira.

 

 

Binnenkort vind u meer nieuws hierover op deze website.